A Hajdúvitéz Nonprofit Kft. szervezi a település járási szintű érdeklődésre számot tartó programjait (kiállítások, kulturális- és szakmai előadások, tematikus konferenciák és workshopok), melyeken felül évente 3- 4 több ezres látogatói létszámmal bíró nagyrendezvény is színesíti a kulturális kínálatot.

Főbb rendezvényeink:

  • Hadházi Káposztás Napok
  • Hadházi Szabadtéri Színházi Fesztivál
  • Hajdú és Bihar Megyei Borverseny
  • Hajdúhadházi Jótékonysági Borest

 

A Hadházi Káposztás Napok hagyományőrző programsorozata a Hajdúvitéz Nonprofit Kft. Társaság szervezésében valósul meg.

A programsorozat sikerét igazolja, hogy annak megrendezése (mely több mint 10 éves múltra tekint vissza), kulturális kísérőrendezvényeinek híre országhatárainkon is túlnyúlik, látogatottsága az elmúlt években már a 15 000 főt is meghaladta.

A Hadházi lapos káposzta egyedisége és keresettsége, valamint a gasztronómiai hagyományok ápolása miatt életre hívott Hadházi Káposztás Napok önálló vonzerőt képviselő, külföldi látogatók érdeklődésére is számot tartó, évente megrendezésre kerülő rendezvény, mely meghatározza a város turisztikai arculatát.

A háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a felelevenítse a település régi időkre visszanyúló, a káposztatermesztéssel és feldolgozással kapcsolatos hagyományait, szokásait, hogy átörökítse azt a fiatalabb generáció számára is, valamint, hogy bemutassa ezeket az értékeket a város határain túl élők számára egyaránt. A programsorozat továbbá vízióként tűzte ki a helyi ételkülönlegességek népszerűsítését.

Az ide látogató vendégeket mindhárom napon színes, szórakoztató programok várják, amely minden korosztály igényének megfelelnek. A fesztivál központjában a gasztronómiai és kulturális események állnak. Igazi kulináris élményt jelentenek a rendezvény harmadik napján a különleges káposztás ételek. A főzni vágyó csapatok főzőversenyen mérhetik össze tudásukat, egyetlen kikötés az, hogy káposztás étellel induljanak a megmérettetésen.

http://hadhazikaposzta.hu

 

 

Hadházi Szabadtéri Színházi Fesztivál

Hajdúhadház életében meghatározó jelentőségű a 2015 nyarától megrendezésre kerülő színházi fesztivál, mely során országosan ismert és elismert művészeket felvonultató, budapesti színházakban teltházas előadásokon játszott színdarabokat tekinthetnek meg a kultúra kedvelői, ha városunkba látogatnak.

A nyári könnyed kikapcsolódás egyik alapja a vidámság, a nevetés. Ezért a kínálatunkból nem hiányozhatnak a bohózatok és zenés vígjátékok, de drámai darabokkal egyaránt találkozhatnak a látogatók. Ezek közül is igyekszünk a legszínvonalasabbakat és a legismertebb és legkedveltebb színészeket felvonultató darabokat meghívni.

Az elmúlt évek során olyan neves színdarabokkal és színművészekkel találkozhatott a színházbarát közönség, mint Hernádi Judit (Hernádi Pont- Hernádi Judit zenés estje), Mikó István (Hyppolit, a lakáj; A csúnya lány), Kern András (Hitted volna) Esztergályos Cecília (Társasjáték New Yorkban), Udvaros Dorottya, Puskás Peti (A hazug), Gubás Gabi, Ullman Mónika (Heisenberg), stb.

Állandó partnereink:

  • Váci Dunakanyar Színház
  • Mandala Dalszínház
  • Orlai Produkciós Iroda

Szeretettel várunk mindenkit a Hadházi Szabadtéri Színházi Fesztivál előadásaira!

Hajdú és Bihar Megyei Borverseny

A hajdúhadházi szőlő- és bortermelés újraélesztése érdekében tett erőfeszítések részeként, immár hagyományőrző céllal rendezünk borversenyt városunkban a szőlőtermesztés jegyében Hajdúhadház Város Önkörmányzatának megbízásából.

A versenyre fehér, rosé és vörös borokkal lehet nevezni, melyek a mai Hajdú- Bihar megye, illetve a történelmi Bihar vármegye területén termett szőlőből készültek. Külön „vendég” kategóriában nevezhetik boraikat azok a borászok és borkészítők, akik a megyében élnek, de a szőlő, amiből boruk készült nem ebben a térségben termett. A versenyt minden évben Jótékonysági Borest zárja.